RECOMANDARI PENTRU VACANTA DE 1 MAI

Vacanta de 1 MAI - Peste 230 de efective de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale şi din cadrul altor structuri vor acţiona în perioada 28 aprilie – 02 mai, fiind constituite şi rezerve de intervenţie.
 

Efectivele de poliţie rutieră vor acţiona pe 5 tronsoane de drumuri naţionale de pe raza judeţului, pe care se anticipează un trafic intens către staţiunile turistice şi punctele de trecerea frontierei, urmând a fi folosite mijloacele de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

MAGURA

 Pentru a putea petrece în linişte aceste zile libere, poliţia vă recomandă luarea unor măsuri de autoprotecţie:

 • Pentru conducătorii auto care se deplasează spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, poliţiştii rutieri le recomandă acelora care au trasee lungi de parcurs să plece la drum numai dacă sunt odihniţi, pentru a evita să adoarmă la volan, să adapteze viteza la condiţiile carosabilului şi să respecte distanţa între autovehicule, să evite manevrele imprudente, cum ar fi depăşirea coloanelor.Să plece în călătorie după ce s-au asigurat că au ales un traseu care să evite arterele principale, aglomerate în această perioadă, şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie pe care îi întâlnesc pe traseu.
 
 • Pentru a vă putea bucura de un sejur în siguranţă la munte sau la mare:
  - Lasaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele, în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare unor plăţi curente!
  - Daca aveţi repartizată camera la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul prin escaladare, nu lasati geamurile deschise;
  - Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! De cele mai multe ori infractorii pozează în persoane binevoitoare, care vor „să vă ajute";
  - Dacă vă găsiţi camera răvăşită, nu atingeţi nimic şi sunaţi imediat la 112;
  - Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau discotecă şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase;
  - Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă antrenaţi în dispute sau altercaţii!

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Calarasi vor fi la datorie pentru prevenirea evenimentelor negative care pot afecta ordinea şi liniştea publică. Peste 230 de efective de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale şi din cadrul altor structuri vor acţiona în perioada 28 aprilie – 02 mai, fiind constituite şi rezerve de intervenţie.

Efectivele de poliţie rutieră vor acţiona pe drumurile naţionale de pe raza judeţului pe care se anticipează un trafic intens către staţiunile turistice şi punctele de trecerea frontierei, urmând a fi folosite mijloacele de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. (IGP Calarasi)

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

 

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or