Politia a distribuit materiale promoţionale ale campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”
OLTENITA - materialele promoţionale ale campaniei de informare „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!" au fost distribuite de poliţişti din Olteniţa, atât pe raza municipiului, cât şi în localităţile rurale din cadrul Secţiei Rurale Olteniţa

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă la un număr cât mai mare de cetăţeni, în scopul de a lua la cunoştinţă de prevederile legale care sancţionează faptele de natură penală şi contravenţională privind alegerile pentru autorităţile publice locale, poliţiştii au postat afişele în locurile aglomerate din municipiul Olteniţa (spital, piaţa centrală, magazine, autogară).

Cum se sancţionează şi ce înseamnă mita electorală şi votul ilegal au fost o parte din informaţiile transmise de agenţii Secţiei Rurale Olteniţa cetăţenilor din comunele Radovanu şi Mânăstirea, care au fost îndrumaţi să sesizeze la 112 orice încălcare a legislaţiei electorale.

informaţiile privind-sancţionarea mitei electorale R   informare

Afişele au fost postate în locuri tranzitate de un număr mare de cetăţeni: Autogara Oltenita (stânga) şi Spitalul Municipal Oltenita (dreapta).

informare mita   informaţiile privind-sancţionarea mitei electorale

Acţiunile de informare în cadrul campaniei de conştientizare vor fi continuate pe raza judeţului Călăraşi până în ziua de 10 iunie a.c. de reprezentanţi ai tuturor structurilor teritoriale ale M.A.I. (Instituţia Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Sectorul Teritorial al Poliţiei de Frontieră), urmând să fie distribuie afişe şi pliante promoţionale.

Mita = promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători.

Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

- Nu numai cel ce dă mită (în bani sau bunuri), dar şi cel care primeşte este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni şi 5 ani. Tentativa se pedepseşte.

- Nu te lăsa influenţat de promisiuni, bani sau cadouri!


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or