Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor

OLTENITA
- Ca in fiecare an, la exact 40 de zile de la Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa Romana sarbatoreste praznicul Inaltarii Domnului.

Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost dedicata ca Zi a Eroilor Neamului si Sarbatoare Nationala Bisericeasca. Astfel, in toate comunitatile ortodoxe din tara si de peste hotare se face pomenirea eroilor romani cazuti pentru credinta, libertate, dreptate si neam.

Joi, 24.05.2012, cu ocazia sarbatoririi Inaltarii Domnului – Ziua Eroilor, autorităţile locale oltenitene au organizat depuneri de coroane si flori la monumentele din Oltenita dedicate eroilor romani care s-au jertfit pentru tara.


Ziua Eroilor


La Monumentul Eroilor din Razboiul de Intregire Nationala din centrul municipiului Oltenita, dupa slujba de pomenire oficiata de preotii olteniteni, militari ai unitatii de jandarmi au executat focuri de arma in plan vertical in semn de recunostinta pentru eroii neamului.

Dispusi in jurul statuii pe piedestalul careia scrie "Eroilor din Oltenita, adanca recunostinta", sute de olteniteni au ascultat Imnul National intr-o liniste desavarsita. 

Deranjati de zgomotul armelor au fost insa alti "concitadini"...


Ziua Eroilor C


Conform unor legende, la nasterea lui Iisus Hristos, in grajdul lui Craciun boii au fost blanzi si linistiti, iar caii nu. Atunci, Maica Domnului ar fi blestemat caii sa nu fie satui decat in ziua de Inaltare, careia i s-a spus astfel si "Pastele Cailor". Cu timpul, expresia "la Pastele Cailor" a devenit echivalenta cu "la Sfantul Asteapta". 

Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or