Clonarea cardurilor - un tanar a fost arestatCALARASI - Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au reţinut un tânăr care deţinea echipamente destinate falsificării elementelor de plată electronică.

În urma investigaţiilor complexe efectuate, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au reuşit identificarea şi documentarea activităţii infracţionale a unui tânăr din comuna Modelu, Judeţul Călăraşi, suspect de deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

Miercuri, 30 mai 2012, la percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa suspectului S. Ionuţ, de 24 ani, din comuna Modelu, au fost descoperite mai multe dispozitive electronice fabricate artizanal, componente electronice, „guri de bancomat" din material plastic, dispozitive destinate copierii/citirii datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare, carduri neinscripţionate, precum şi alte elemente şi produse, folosite la fabricarea unor echipamente destinate falsificării instrumentelor de plată electronică.

Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călăraşi şi în cooperare cu ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a rezultat că, de la începutul anului, suspectul a produs şi deţinut echipamente destinate copierii datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare.

Acestea au fost fabricate personal de către tânăr, folosind componente achiziţionate din diferite magazine on line şi au fost vândute ulterior către cetăţeni străini pentru a le utiliza la copierea datelor de pe cardurile bancare.

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au luat ieri măsura reţinerii pentru 24 ore a lui S. Ionuţ, pe care l-au introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Suspectul a fost prezentat Tribunalului Călăraşi, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 zile.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

Echipamente clonare

Componente folosite la fabricarea echipamentelor destinate falsificării instrumentelor de plată electronică, ridicate de ofiţerii SCCO Călăraşi de la locuinţa suspectului.

Echipamente clonare card 

Echipamente clonare carduriComentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or