Avertizare de canicula
UPDATE (22.06.2012): Vineri, 22 iunie 2012, valul de caldura care "mangaie" Oltenita se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor ajunge la 38 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru perioada 22 – 23 iunie o avertizare de cod portocaliu de căldură pentru mai multe judete din tara, printre care si judetul Calarasi.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a interzis temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie 2012, intervalul orar 11.00-20.00, in mai multe judete, printre care si judetul Calarasi.


Astfel, CNADNR-SA în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997
privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar circulaţia
vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie 2012, intervalul orar 11.00-20.00, cu excepţia :
 transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala;
 vehicule care participa la interventii in caz de forta majora;
 transporturi funerare;
 transporturi postale;
 transporturi de echipamente de prim ajutor;
 transporturi pentru distribuire de carburanti;
 transporturi de marfuri sub temperatura controlata;
 transporturi pentru tractari vehicule avariate;
 transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate;
 transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii.

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale, astfel:
 Pentru 22 iunie 2012 in judeţele: Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Iasi, Neamt, Suceava si Botosani.

 Pentru 23 iunie 2012 in judetele: Dolj, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. fantana
OLTENITA - Incepand de marti si pana vineri, municipiul Oltenita se va confrunta cu o vreme caniculara. In aceasta perioada, temperaturile vor fi cu 7-8 grade mai mari decat media normala.

In intervalul 19 - 22 iunie, vremea va fi calduroasa in toata tara, local caniculara in cursul dupa-amiezelor, cand se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 36 de grade.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si chiar va depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic in zona Oltenita. 

OLtenita canicula


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or