George Silvian BALTAC, multiplu medaliat olimpic, a primit Diploma de Excelenţă a Instituţiei Prefectului şi un premiu de 12.000 lei 

CALARASI - Participând la programul festiv organizat de Primăria Municipiului Călăraşi cu prilejul Zilei Marinei şi Sfintei sărbători a Adormirii Maicii Domnului, prefectul Judeţului Călăraşi, George IACOB, a acordat Diploma de Excelenţă a InstituţieI Prefectului judetului Calarasi şi un premiu bănesc multiplului medaliat olimpic George Silvian BALTAC, absolvent al Liceului "Neagoe Basarab" din Olteniţa şi proaspăt student al Universităţii Cambridge din Marea Britanie.

 

George Silvian Baltac

  • Prefectul George IACOB a primit, la sediul Prefecturii Calarasi, vizita multiplului medaliat olimpic George Silvian BALTAC, însoţit de părinţii săi.

 

 

Cu acest prilej, în faţa unei asistenţe formate din mii de cetăţeni, în frunte cu P.S. VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, preşedintele Consiliului Judetean Calarasi, Răducu George FILIPESCU, primarii municipiilor Călăraşi, Daniel DRĂGULIN, şi Olteniţa, Petre ŢONE, senatorii Constantin DUMITRU şi Vasile NEDELCU, deputatul Ioan DAMIAN, şi a altor oficialităţi locale, prefectul Judeţului Călăraşi a dat citire următorului mesaj:

 

"Onorată asistenţă,


Doamnelor şi domnilor,


Astăzi, în zi de mare sărbătoare creştină, când sufletele noastre sunt pline de curată bucurie, vreau să vă urez toate cele bune, sănătate şi nădejde în viitor! Totodată, vreau să vă spun că avem un mare motiv în plus să fim mândri că suntem călărăşeni. Sunt onorat să vi-l prezint pe tânărul George Silvian BALTAC, fiu al Judeţului Călăraşi, multiplu medaliat la Olimpiadele Internaţionale şcolare.


Amintesc tuturor celor prezenţi că fostul elev al Liceului Teoretic "Neagoe Basarab" din Olteniţa, George Silvian Baltac, a obţinut două medalii de argint la olimpiadele internaţionale din anul 2010. Prima dintre medaliile de argint a obţinut-o la Olimpiada de Ştinte a Uniunii Europene, iar pe cea de-a doua la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară desfăşurată în Siberia.

În anul următor, 2011, la Olimpiada Internaţională de Chimie, ce a avut loc la Ankara, în Turcia, George Silvian Baltac a urcat din nou pe podiumul de premiere, unde i-a fost decernată medalia de bronz.

 

În această vară, domnia sa a reprezentat din nou România la cea de-a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată, la Washington, în Statele Unite ale Americii.


Spre marea noastră bucurie, valoarea sa a fost confirmată o dată în plus. George Silvian Baltac a adus din nou prestigiu ţării noastre, judeţului Călăraşi, Olteniţei, şcolii şi care profesorilor care l-au format, precum şi familiei sale.

Este firesc ca acela ce trudeşte să culeagă roadele efortului său. Pe lângă distincţile internaţionale susmenţionate, George Silvian Baltac a dobândit o impresionantă zestre de cunoştinţe ştiinţifice care l-au propulsat, începând chiar din această toamnă, la rangul de student al prestigioasei universităţi din Cambridge, Marea Britanie.

 

Ca semn de recunoştinţă din partea călărăşenilor, pe care îi reprezintă cu cinste la cel mai înalt nivel internaţional, domnul George Silvian Baltac primeşte Diploma de Excelenţă, emisă de noi, şi va pleca la drum cu un premiu, constând în suma de 12000 lei, sponsorizare din partea unor inimoşi agenţi economic călărăşeni.


Fie ca acest strălucit exemplu să fie urmat de multe altele. Aplauzele noastre pentru eminentul călărăşean George Silvian Baltac!" (Institutia Prefectului, Calarasi)

 

Felicitari, Silvian! Mult succes in continuare!

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or