Bursa locurilor de muncă 

Absolvenţii promoţiei 2012 sunt aşteptaţi la
Bursa locurilor de muncă în data de 28 septembrie 2012

 

 

În acest an, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2012 va avea loc vineri, 28 septembrie 2012, începând cu ora 9.00, atât la sediul Agenţiei Locale Călăraşi cât şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa.

 

ALOFM Oltenita

 

AJOFM Călăraşi a demarat procedurile de organizare a acestui eveniment, înştiintând persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă ce s-au prezentat la sediul agenţiei şi transmitând invitaţii agenţilor economici din judeţ.


Deşi este o acţiune destinată tinerilor, orice persoană care se află în căutarea unui loc de muncă este binevenită, agenţia dispunând de oferte de locuri de muncă şi pentru persoanele cu experienţă.


Sfătuim angajatorii care doresc să îşi selecteze în mod direct personalul de care au nevoie să transmită în timp util oferta de locuri de muncă vacante, la AJOFM Călăraşi, pentru ca aceasta să poată fi promovată corespunzător.


Pentru săptămâna curentă, în evidenţa agenţiei sunt înregistrate 415 posturi vacante, 216 dintre acestea putând fi ocupate şi de tinerii fără experienţă în muncă.

 

 

La sfârşitul lunii august 2012, numărul şomerilor înregistraţi

în evidenţa AJOFM Călăraşi a fost mai mare cu 29 persoane

comparativ cu luna iulie a acestui an

 

 

La sfârşitul lunii august 2012, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 5,80%, cu 0,02 puncte procentuale mai mare faţă de cea din luna iulie a acestui an, ceea ce corespunde unui număr de 6373 de şomeri, din care 2923 femei.


Din totalul celor 6373 persoane înregistrate în evidenţa AJOFM Călăraşi, 1958 au fost şomeri indemnizaţi şi 4415 şomeri neindemnizaţi.


În decursul lunii august 2012, numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 647 persoane datorită acordării drepturilor băneşti proaspeţilor absolvenţi, fapt ce a dus şi la scăderea numărului de şomeri neindemnizaţi.


71% din numărul total al şomerilor înregistraţi în baza de date a AJOFM Călăraşi, la data de 31 august 2012, au un nivel de instruire primar, gimnazial sau profesional, iar 0,04% şomeri au studii superioare. (AJOFM Călăraşi, Simona Donciu)

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or