Prevenirea violentei - actiuni in comunitatile de romi din Chirnogi si Ulmeni ACTIVITĂŢI PREVENTIVE DESFĂŞURATE

ÎN LOCALITĂŢILE CHIRNOGI ŞI ULMENI CU COMUNITĂŢILE ROME

 

campania antiviolenta 1Poliţiştii au organizat ieri, 23 octombrie a.c., întâlniri cu membrii comunităţii rome din localităţile Chirnogi şi Ulmeni, în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor cu violenţă, intitulată „Violenţa naşte violenţă!" desfăşurată la nivel judeţean în perioada septembrie - decembrie a.c.

 

La acţiunile de informare, organizate la sediile primăriilor din cele două localităţi, Chirnogi şi Ulmeni, au participat poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, şeful Serviciului Ordine Publică, Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Posturilor de poliţie Chirnogi şi Ulmeni, precum şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi, experţi locali şi reprezentanţi ai comunităţilor de romi din cele două comune.

 

campania antiviolenta 2Scopul întâlnirilor a fost acela de informare cu privire la modalităţile de prevenire a faptelor săvârşite cu violenţă, ţinând cont de faptul că lovirea sau orice act de violenţă, cauzator de suferinţe fizice, constituie infracţiuni grave îndreptate împotriva persoanei, care atrag după sine, răspunderea penală a făptuitorului.


Aceste fapte produc efecte negative asupra percepţiei gradului de siguranţă personală.campania antiviolenta 3

 


Sfaturile poliţiştilor au urmărit conştientizarea membrilor comunităţii rome asupra efectelor negative ce decurg dintr-un comportament violent şi admiterea necesităţii adoptării unei atitudini de toleranţă, înţelegere şi respect faţă de cei din jur.

 

Poliţiştii au făcut apel la cei prezenţi pentru a duce mai departe, în comunitate, mesajul „La violenţă, nu răspundeţi cu violenţă!".

(IPJ Calarasi)

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or