Staţii SMURD în Budeşti şi Chiselet 

Luni, 12 noiembrie, a.c., va avea loc recepţia ultimelor echipamente specifice achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Muntenia".

 

ambulanta SMURDÎn data de 12.11.2012, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei" al judeţului Călăraşi, va avea loc recepţia ultimelor două echipamente furnizate în urma implementării proiectului „Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Muntenia", respectiv două ambulanţe tip B2 ce vor intra în dotarea pompierilor călărăşeni.

 

Acestea vor crea premisele înfiinţării a două noi staţii SMURD în oraşul Budeşti şi comuna Chiselet, la sediile gărzilor de intervenţie din aceste localităţi. Conform angajamentelor încheiate, furnizorul ambulanţelor va asigura instruirea unui număr de 24 paramedici, privind utilizarea autospecialelor şi a echipamentelor din dotarea acestora.


Proiectul, derulat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Situaţii de Urgenţă Sud-Muntenia, a avut ca scop dezvoltarea capacităţii operaţionale şi îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă ai serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, prin dotarea acestora cu mijloace de intervenţie de ultimă generaţie. (I.S.U. „Barbu Ştirbei" Călăraşi)

 

După intrarea în dotarea ISU Călăraşi, în anul 2011, a 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită pe şasiu Scania, 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie pe şasiu MAN, şi o autospecială pentru descarcerări grele pe şasiu MAN, unitatea a înlocuit unele autospeciale cu norma de exploatare depăşită, totodată îmbunătăţindu-şi considerabil timpii de răspuns şi de intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi condiţiile privind securitatea personalului propriu.

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or