Locuri de munca in Danemarca 

Danemarca oferă 40 de locuri de muncă pentru lucratori in agricultură -
culegatori de capşuni şi zmeură

 

În această perioadă, Danemarca oferă lucrătorilor români , prin reţeaua EURES, 40 de locuri de muncă pentru domeniul agricol, la culesul capşunilor şi zmeurei.


Munca se desfăşoară în aer liber, pe plantaţii de căpşuni, sau în solarii. Sezonul de recoltare a căpşunilor începe în jurul datei de 15 mai şi se termină în jurul datei de 15 septembrie. Pentru zmeură, sezonul începe în jur de 15 iunie şi va dura până în jurul datei de 15 octombrie.


Solicitanţii trebuie să aibă minim 18 ani şi să cunoască limba engleză – nivel mediu. Sunt preferaţi lucratorii cu experienţă anterioară la culesul căpşunilor şi zmeurei.


Plata muncii se face în funcţie de cantitatea recoltată (la kilogram): la căpsuni, echivalentul în coroane daneze a aprox.0,5-0,9 euro brut/kg., iar la zmeură echivalentul în coroane daneze a aprox.1,3-2 euro brut/kg.


Cazarea se face în camping, la cort. Lucratorii trebuie să îşi aducă de acasă cort şi sac de dormit, haine groase etc. Pentru lucrătorii care vor munci o perioadă mai mare de timp se oferă cazare în camere. Taxa de cazare la cort/zi/o persoana este de 20 DKK, iar pentru cazare în camere este de 50 DKK/zi/o persoana. Se asigură toalete, duşuri, aragaze, frigidere, maşini de spalat, Internet gratuit.


Solicitanţii unui loc de muncă în domeniul agricol, în danemarca, pot aplica pentru aceste posturi până la data de 08 ianuarie 2012.


Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă in CV, pe adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Modelul de CV se poate descărca de pe linkul: http://eures.anofm.ro/jobseekers_cor2.php. Nu sunt acceptate persoane care nu vorbesc şi nu înteleg limba engleză. Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judeţul de domiciliu al candidatului. Selecţia va avea loc în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, la Timişoara.

Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

 

 

100 locuri de muncă în Danemarca, la cules de mazăre

 

 

Prin reţeaua EURES, Danemarca a transmis lucrătorilor români în agricultură o ofertă de 100 de locuri de muncă pentru cules de mazăre.


Culegatorii vor lucra în fermele angajatorului din Portugalia şi Danemarca. Între 1 martie - 1 iunie 2013 lucratorii vor munci şi vor fi instruiţi la locul de muncă din Portugalia. Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare.

Dacă lucrătorii se adaptează cerinţelor, în timpul contractului din Portugalia li se va oferi şansa unui nou contract în Danemarca, în perioada 1 iunie - 1 septembrie. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi: pe langă culesul mazărei, unii lucratori pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. Solicitanţii trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi să deţină cunoştinţe medii de limba engleză. Experienţa în muncă agricolă constituie avantaj.


Plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată. În Portugalia se plăteşte 0.3-0.4 euro net/kg, iar în Danemarca 0.4-0.6 euro net/kg, în funcţie de impozitare.


În Portugalia cazarea se face în apartamente cu bucătarie, toaletă şi duş. În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în spaţii închise (dormitoare); bucătaria, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrator/pe zi este de 4-5 euro în Portugalia şi de 4-6 euro în Danemarca, pt. acoperirea costurilor de electricitate, apă.


Transportul dus-întors este în responsabilitatea lucrătorului. Mai multe informatii despre cazare şi transport se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
Candidatii trebuie sa trimită, până la data de 08 ianuarie 2012, un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judetul de domiciliu al candidatului.


Selecţia va avea loc în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, la Timişoara. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. (AJOFM Calarasi)

 


Comentarii (2)

  • amut alexandru
    uuuuuuuuuuuuuuuuu nenorociti cazare in corturi uuuuuuu de rasu lumi cinde dreaq se duce in cazare la cor de acasa.stergeti fratilor anuntu asta
  • alinutza
    stie cineva e cv serios cu firma asta?

500 caractere ramase

Cancel or