COD PORTOCALIU PENTRU ZONA OLTENITA 

Administratia Nationala de Meteorologie a emis COD PORTOCALIU pe arii extinse în judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

 

drum inchis

 

Se vor semnala viscol si ninsori, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 m şi izolat sub 50 m. Codul este valabil pentru data de 20.12.2012, in intervalul 05.00 - 09.00.

 

drum inzapezit

 

Participantii la trafic sunt rugati ca în perioada următoare să respecte cu maximă atentie restrictiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanturi, lopată), etc..

 

DN 41 (Oltenita - Giurgiu) este inchis circulatiei din cauza viscolului la sol. S-au format suluri de zapada de 1-2 m. Conform CNADNR, se actioneaza cu 1 Autofreza, 1 Turbofreza, 2 x ATB cu lama si RSP, Unimog cu plug, Autogreder, Incarcator.

 

Pe DN 4 (Oltenita - Bucuresti) se circula greu, in conditii de iarna; zapada este afanata si framantata, in unele zone se formeaza suluri de zapada.

Pe DN 31 (Oltenita -  Calarasi) se circula foarte greu, existand riscul inzapezirii in zonele Ciocanesti, Rasa, Gradistea.

Sunt inchise in continuare următoarele drumuri judeţene din Călăraşi:

  • DJ 401 C – tronson Sohatu – Progresu – Cucuieţi
  • DJ 403 – pe tronsonul int. DN 31 – int. DN 4.


Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrăzi şi Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

 

 

UPDATE / 20.12.2012, 11.00

Peste 140 de poliţişti călărăşeni, cu 50 de autospeciale, sprijiniţi de o grupă de jandarmi, au fost implicaţi, în data de 19 decembrie a.c., în gestionarea situaţiei create pe drumurile publice din judeţul Călăraşi ca urmare a viscolului şi, pentru deblocarea autovehiculelor şi salvarea persoanelor.


102 poliţişti de ordine publică şi 45 de poliţişti rutieri, cu 50 de autospeciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, şi o grupă de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi au reuşit să deblocheze, de pe drumurile publice din afara localităţilor, 61 de autovehicule şi să salveze 167 de persoane, aflate în acestea.


Pentru nerespectarea interdicţiei de a pătrunde pe un drum pe care a fost restricţionat accesul, conducătorul unui autocamion a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

În prezent nu mai există situaţii de autovehicule blocate în trafic în afara localităţilor.

 

Începând cu ora 08.00, în această dimineaţă, D.N. 3 (Fundulea – Lehliu – Călăraşi) a fost redeschis circulaţiei pentru autoturisme. Pe acest tronson este instituită restricţie de tonaj de 3,5 tone.


Rămân în continuare închise circulaţiei rutiere DN 41 Olteniţa-Căscioarele şi 7 drumuri judeţene: DJ 401C Sohatu-Progresu-Cucuieţi, DJ 403 Mânăstirea-Luica-Şoldanu, DJ 201B Valea Arvovei-Legliu-Gară, DJ 301 Budeşti-Vasilaţi-Fundeni, DJ 303 Călăreţi-Valea Argovei-Mânăstirea, DJ 304 Dorobenţu-Ulmu-Plevna, DJ 402 Fundulea-Solacolu.

Recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar supravieţuirii în condiţii de temperaturi scăzute.

 

 

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or