Vasilaţi, Curcani şi Gălbinaşi: furturi de curent electric 

JANDARMII, POLIŢIŞTII ŞI LUCRĂTORII ENEL AU DESFĂŞURAT

O ACŢIUNE PE LINIA PREVENIRII ŞI COMBATERII

FURTURILOR DE ENERGIE ELECTRICĂ

 

 

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, împreună cu reprezentanţi ai S.C. Enel Dobrogea S.A. şi poliţişti din cadrul secţiilor rurale Gălbinaşi şi Curcani, au executat ieri, 29 ianuarie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sustragerii de energie electrică, pe raza localităţilor Vasilaţi, Curcani şi Gălbinaşi.


În urma controalelor efectuate fost identificate 14 persoane care sustrăgeau energie electrică prin diferite metode, evitând contorizarea.


furt curent stalpPotrivit notelor de constatare întocmite de reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice, persoanele în cauză sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine racordate direct la reţeaua electrică aflată în imediata apropiere a locuinţelor.


Celor în cauză li s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal şi Legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

 


Pe timpul acţiunii, alte 7 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare. (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi)


Printre faptele de natură contravenţională reţinute de organele de ordine se numără:

  • proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare;
  • refuzul de a da relaţii cu privire la stabilirea identităţii.

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or