Dosar penal in cazul câinilor găsiţi împuşcaţi 

Cercetări, efectuate de poliţişti, în cazul mai multor câini găsiţi decedaţi,

în apropierea comunei Luica, judeţul Călăraşi

 

 

Poliţiştii efectueză o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări au decedat mai mulţi câini, găsiţi la aproximativ 2 km de localitatea Luica, judeţul Călăraşi.

 

Cercetările au fost demarate de poliţişti din cadrul Secţiei Rurale Curcani şi Postului de Poliţie Luica în urma unui apel primit prin Sistemul 112, în după-amiaza de 01 martie a.c., ora 16,30.

 

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că, în afara comunei Luica, pe o distanţă de 3 km, către comuna Mânăstirea, se află cadavrele mai multor câini, unii prezentând şi crotalii.

 

Urmarea activităţilor de căutare întreprinse, au fost găsite 30 de animale decedate, dintre care 16 prezentau crotalii, fiind ridicate în vederea autopsierii pentru stabilirea cauzei morţii. În urma examinărilor efectuate, medicii veterinari au constatat că decesul acestora s-a produs prin împuşcare.

 

Specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi efectueză verificări pentru stabilirea categoriei armelor folosite la uciderea animalelor şi a deţinătorilor acestora.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările, potrvit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, pentru identificarea suspecţilor şi tragerea lor la răspundere pentru fapta comisă. (IPJ CL.)

 


Comentarii (7)

 • gogu
  s-a umplut orasul de caini. IUBITORII DE ANIMALE SA-I IA ACASA!!!!!
  OLTENITA= 1 CAINE / CAP DE LOCUITOR
  atentie!!!! VINE VARA!!!! urmeaza SOBOLANII SI PURICII!!!!
 • lynda chabane
  Thank God something is being done to investigate this vile murder of innocents.....Laws are in place to prevent crimes like this, yet far too often nothing happens, and murders are ignored. Please find the persons that ordered and carried out this crime....and punish them appropriately!!!
 • Mihaela Calomen
  gogule,prefer un oras plin de caini decat unul plin de indivizi ca tine ;)
 • Isaac Rutter
  Please investigate and prosecute these murders for what they did. This is horrible. People that do these kind of things to innocent animals are sick in the head. Usually people that harm animals for no reason at all eventually kill humans. They are sick and should be put in jail for life or better yet killed.
 • racovita tita
  MARETIA UNUI POPOR SI NIVELUL LUI DE CIVILIZATIE SE POATE JUDECA DUPA COMPORTAMENTUL FATA DE ANIMALE.---CASTRAM-ADOPTAM-NU CUMPARAM.CRIMINALII ACESTOR CAINI TREBUIE SA PLATEASCA,ALTFEL SINTEM COMPLICI .
 • gogu
  @Mihaela Calumen - mihaelo, un oras plin de caini si de rahatul aferent inseamna civilizatie? in ce oras din Europa ai vazut hoarde de caini stapane pe locurile de joaca ale copiilor sau alergand dupa masini? tu si disperatii care sustineti ca ii iubiti de ce nu ii luati sa ii cresteti? prostii si cainii vagabonzi s-au inmultit fara masura!!!!
 • Denis
  Sînt de acord cu faptul că trebuie făcut ceva în legătură cu cîinii vagabonzi de pe stradă, dar nu aprob această acțiune.
  Autoritățile să gîndească o soluție. Nu se poate ca orașele și cîmpiile patriei să fie plini de cîini. Doar în țările subdezvoltate se mai găsește așa ceva.
  Cîini ar trebui duși la adăpost, și dacă după o perioadă, stabilită de autorități în urma unui sondaj public, nu sînt adoptați, să se facă ceva cu ei, dar nu dați înapoi pe stradă.

500 caractere ramase

Cancel or