Incendiu pe Bdul 22 Decembrie 

Intervenţie la incendiu

 

22dec6Două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit cu două autospeciale, pe strada 22 Decembrie, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu violenţă şi mult fum la nivelul a două gospodării.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane, care a folosit un dispozitiv de sudură fără a respecta normele de lucru.

 

Pompierii militari au intervenit timp de aproximativ 2 ore şi 40 de minute şi au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 750.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 50.000 lei.

22dec1În data de 10.06.2013, ora 15.22, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada 22 Decembrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui garaj, proprietate privată, aparţinând lui Valentin S..


La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă şi mult fum la nivelul a două gospodării: la un garaj, în care se afla un autoturism Dacia Logan şi la o locuinţă (ambele aparţinând lui Valentin S.) şi la o anexă gospodărească şi un garaj, în care se afla o altă maşină, Dacia Super Nova, (care aparţineau vecinei, Doiniţa T.).

 

 

22dec2Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza lui Valentin S., care a folosit un dispozitiv de sudură fără a respecta normele de lucru, ulterior arderea extinzându-se cu repeziciune şi la celelalte bunuri, dată fiind amplasarea mai multor elemente combustibile într-un spaţiu relativ restrâns.

 

 

22dec4Două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 2 ore şi 40 de minute.

 


În urma incendiului au ars: la Valentin S. – două dormitoare, un hol, o altă cameră aflată la mansardă, aparatură electrocasnică, acoperiş din lemn învelit cu tablă pe o suprafaţă de circa 250 metri pătraţi, documente ale proprietarului şi un garaj, în care se afla auto Dacia Logan (înmatriculat în Călăraşi); iar la vecina acestuia, Doiniţa T: o anexă gospodărească din lemn şi un garaj, în care se afla un autoturism Dacia Super Nova (înmatriculat în Călăraşi).


22dec5Valoarea pagubelor a fost estimată în acest caz la valoarea de 50.000 de lei, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze în urma unei intervenţii dificile, bunuri materiale în valoare de aproximativ 750.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului şi la celelalte bunuri din imediata vecinătate. (ISU Calarasi)

-click pe foto-

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or