Activităţi desfăşurate de poliţişti de „Adormirea Maicii Domnului” 

Activităţile desfăşurate de poliţiştii călărăşeni

cu ocazia Sărbătorii Religioase „Adormirea Maicii Domnului"

 

Pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au acţionat pe raza judeţului în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirii faptelor antisociale şi diminuării riscului rutier.

Ieri, 15 august a.c., acţiunile poliţiştilor din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase au condus la identificarea a 21 de persoane suspecte, fiind constatate în flagrant 6 infracţiuni şi alte 14 fapte de natură penală (10 de natură judiciară şi 4 la regimul circulaţiei pe drumurile publice).

 

masina politie loganOamenii legii au aplicat 104 contravenţii, în conformitate cu prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (33), O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice (67) şi alte documente normative în vigoare (4), valoarea totală a acestora fiind de 22 440 lei.

 

 

Exemple:
- Au fost depistaţi în flagrant, N. Florin, de 24 ani, G. Aurel, de 25 ani, S. Mihaela, de 15 ani şi B. Georgeta, de 25 de ani, toţi din Comuna Tămădău Mare, aflaţi în două atelaje hipo, în timp ce sustrăgeau 665 turte de floarea-soarelui de pe o proprietate administrată de către R. Petre, domiciliat în Municipiul Bucureşti.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei prejudiciate.

- A fost depistat I. Ioan, de 57 ani, din Municipiul Bucureşti, fără forme legale în Comuna Săruleşti, în timp ce conducea mopedul marca Vitality, fără a poseda permis de conducere.

- A fost depistat numitul M. Ion, de 25 ani, din Municipiul Olteniţa, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Sandero, fără a poseda permis de conducere.

- A fost depistat C. Nicolae, de 70 ani, din Comuna Independenţa, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, pe DJ 307A, având o concentraţie alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

- A fost depistat O. George, de 32 ani din Municipiul Călăraşi, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, pe strada Varianta Nord, din Municipiul Călăraşi, având o concentraţie alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor doi conducători auto în cauză le-au fost întocmite dosare penale, urmând a se propune soluţii prin parchet.

- A fost depistat N. Mihail, de 29 ani, din Comuna Modelu, în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes, pe DN3B, pe raza localităţii de domiciliu, având o concentraţie alcoolică de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi i s-a reţinut permisul de conducere. (IPJ Calarasi)

 

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or