Achiziţii de cereale de la o firmă de tip fantomă POLIŢIŞTII VERIFICĂ OPERAŢIUNILE CU PRODUSE CEREALIERE ŞI DE PANIFICAŢIE

 

 

Poliţiştii călărăşeni continuă verificarea operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie/ acţiunile vizează prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării acestor produse.


În perioada 23 - 29 noiembrie a.c., pe raza judeţului Călăraşi, au fost efectuate 43 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi 25 de mijloace de transport.


Poliţiştii de investigarea fraudelor, de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi de la Serviciul Poliţiei Transporturi Călăraşi, implicaţi în activităţile desfăşurate în această perioadă, au constatat 3 infracţiuni, dintre care 2 sunt prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu un prejudiciu de 22.087 lei, şi au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 55.940 lei.

 

Dintre cele 22 de sancţiuni aplicate, 9 au fost în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

cereale

 În urma verificărilor efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi, a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, existând suspiciunea că I. Florin, administratorul unei societăţi comerciale din Olteniţa, a efectuat achiziţii de cereale de la o firmă de tip fantomă, pentru care au fost calculate influenţe fiscale, valoarea prejudiciului total fiind de 22.087 lei.


Cercetările sunt continuate în vederea documentării activităţii infracţionale şi dispunerii de măsuri în consecinţă.

 

IPJ CALARASI

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or