PERDEA FORESTIERA DE PROTECTIE
Locuitorii satului Progresu din comuna Sohatu sunt, până în acest moment, singurii care au acceptat ca pe terenurile lor agricole să se înfiinţeze o reţea de perdele forestiere pentru protecţia câmpului.


sohatu 1

Sub coordonarea personală a pădurarului din localitate, Dumitru Grigore, ajutat şi de ceilalţi pădurari din zonă, cu sprijinul substanţial al domnului Băncilă Florian – Inspector Şef Adjunct la I.T.R.S.V. Bucureşti şi al domnului Barbu Marian, director al Direcţiei Silvice Călăraşi, cu acordul autorităţilor locale, în anul 2011 au fost înfiinţate 5000 m de perdea forestieră de protecţie, reprezentând 5 ha, şi în acest an încă 5000 m de perdea forestieră de protecţia câmpului.

Beneficiile unor astfel de reţele forestiere sunt semnificative pentru agricultură, atât pe timp de iarnă când zăpada este menţinută pe câmp, nemaipermiţându-se spulberarea ei către localităţi, dar şi primăvara şi vara, când viteza vânturilor dominante este încetinită în zonă permiţând umidităţii să rămână mai mult în sol.

sotahu 2

Conform unui comunicat primit la redactie de la Cancelaria Prefectului judetului Calarasi, sâmbătă 7 aprilie 2012, Prefectul judeţului Călăraşi, domnul Emil MUŞAT, a participat împreună cu responsabili din agricultura şi silvicultura călărăşeană la plantarea ultimilor salcâmi din perdelele forestiere înfiinţate în această primăvară.


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or