Situatia traficului la ora 16:00 

UPDATE ORA 16:00

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI - SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER, 
LA ORA 16,00


La ora 16,00, nu se circulă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Călăraşi:

Drumuri naţionale:
DN 3 – Lehliu Gară – Călăraşi
DN 3A – Lehliu Gară – Feteşti
DN 3B – Călăraşi – Feteşti

 

Pe DN 31 – Călăraşi – Olteniţa, pe DN 21 – Călăraşi – Slobozia şi pe DN 3 – Lehliu Gară – Belciugatele este instituită restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Sunt închise în continuare, pentru acţiunea utilajelor de deszăpezire, următoarele drumuri judeţene:
DJ 201B – Lehliu Gară – limita cu judeţul Ialomiţa
DJ 303 – Călăreţi - Valea Argovei –Mânăstirea
DJ 304 – Ulmu – Plevna
DJ 402 – Fundulea – Solacolu
DJ 403 – Mânăstrirea – Luica
DJ 402 – Tămădău - Dârvari

 UPDATE ORA 14:00  

La acest moment, potrivit situaţiei centralizate la nivelul judeţului Călăraşi, conform datelor analizate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se înregistrează următoarele situaţii:
Din punct de vedere al căilor de comunicaţie, Autostrada Soarelui – A 2, rămâne închisă, iar în ceea ce priveşte starea drumurilor naţionale din judeţul Călăraşi, se circulă

cu restricţie de tonaj de 3,5 tone pe următoarele tronsoane de drum:
DN 4 Olteniţa – Bucureşti;
DN 41 Olteniţa – Căscioarele – Greaca((limită de judeţ);
DN 21 Călăraşi – Slobozia;
DN 3 A Lehliu – Drajna;
DN 3 B Călăraşi – Unirea;
DN 3 Călăraşi – Vlad Ţepeş;
Sunt încă închise circulaţiei următoarele tronsoane de drumuri naţionale, cu menţiunea că pe acestea acţionează încă de la primele ore ale zilei cu toate utilajele de deszăpezire:
DN 3 Vlad Ţepeş – Lehliu;
DN 3 A Dragoş Vodă – Dor Mărunt;
DN 3 B Unirea - Borcea;
În ceea ce priveşte starea drumurilor judeţene, trebuie cunoscut faptul că până la acest moment, utilajele de deszăpezire, care lucrează la foc continuu pentru degajarea zăpezii de pe cele mai multe sectoare au reuşit să deschidă aproximativ 60 % din reţeaua de drumuri judeţene, obiectivul C.J.S.U. Călăraşi fiind ca, până la lăsarea întunericului, să fie deschise aproximativ 90 % din drumurile judeţene.
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, al alimentării cu apă şi al alimentării cu gaze, la nivelul judeţului Călăraşi, ne se mai înregistrează localităţi afectate.
De asemenea, trebuie cunoscut că pe parcursul întregii zile, 270 de jandarmi acţionează pentru degajarea zăpezii acumulate în exces în gospodăriile cetăţenilor din localităţile: Belciugatele, Frumuşani, Florica, Budeşti, Fundulea, Ştefan Cel Mare, Brâncoveni, Jegălia, Unirea, Dichiseni, Independenţa, Vâlcelele, Ciocăneşti, Plevna, Lehliu şi Nucetu.
În sprijinul cetăţenilor afectaţi de viscol şi căderile abundente de zăpadă din ultimele zile, 60 de pompieri militari din cadrul subunităţilor I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi intervin în localităţile: Radu Negru (Modelu), Dragalina, Brâncoveni, Lehliu Gară şi Buzoieni, pentru a ajuta persoanele vârstnice fără sprijin şi persoanele cu probleme severe de sănătate, prin degajarea zăpezii din gospodării.
Pompierii militari vor crea astfel căi de acces respectivelor persoane la magaziile de lemne, magaziile de alimente şi la celelalte anexe gospodăreşti.

 

 

 

 

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI - SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER,
LA ORA 10,00

La ora 10,00, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, nu se circulă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Călăraşi:

 

Drumuri naţionale:
DN 21 – Călăraşi – Slobozia
DN 3 – Călăraşi – Fundulea
DN 3A – Lehliu Gară – Feteşti
DN 3B – Călăraşi - Feteşti
DN 31 – Călăraşi – Olteniţa
DN 41 – Olteniţa – Căscioarele - Greaca

Pe DN 4 – Olteniţa – Popeşti Leordeni este instituită restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Sunt închise în continuare, pentru acţiunea utilajelor de deszăpezire, toate drumurile judeţene.

Peste 320 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au acţionat pentru reducerea efectelor căderilor masive de zăpadă şi a viscolului, în condiţiile în care la nivelul judeţului Călăraşi au fost în vigoare atenţionări meteorologice Cod Portocaliu şi Roşu de vreme severă.

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or