ACŢIUNE TISPOL – ALCOHOL/DRUGSAceasta vizeaza combaterea conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor, activitate circumscrisa întaririi climatului de siguranta rutiera pe drumurile publice.

      La actiune participa politisti din cadrul Serviciului Rutier Calarasi si formatiunilor de politie rutiera din cadrul politiilor municipale si orasenesti, precum si politisti de ordine publica, inclusiv din mediul rural.

      În timpul activitatilor ce vor fi desfasurate în trafic, politistii vor folosi aparatele etilotest aflate în dotare, scopul acestor verificari fiind de reducere a numarului accidentelor rutiere si a consecintelor acestora, produse pe fondul nerespectarii normelor privind conducerea autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice.

     

      În primele 4 luni ale anului 2014, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013, pe raza judetului Calarasi, pe fondul consumului de alcool, s-a produs 1 (-2) accident rutier grav, soldat cu 2 (+2) persoane decedate si 3 (0) persoane ranite grav.

Cum sanctioneaza legea conducerea sub influenta alcoolului?

- Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda, potrivit art. 336 din Codul penal;

      - constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 765 lei la 1700 lei si cu aplicarea masurii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune.

drugs-and-alcohol-640x300


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or