Patru persoane, bănuite de evaziune fiscală cu ţigăriÎn continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţişti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, s-a dispus astăzi măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de C. Marian, de 40 ani, din municipiul Călăraşi, I. Ion, de 57 ani, C. Mihăiţă, de 36 ani, şi T. Ionuţ, de 21 ani, toţi din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi.

În fapt, în perioada iunie – septembrie 2013, acestea ar fi achiziţionat tutun, în afara antrepozitului fiscal, pe care l-au recondiţionat şi transformat în ţigarete, in vederea comercializării pe raza judeţului Călăraşi.

În cursul lunii septembrie 2013, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate în Călăraşi şi Spanţov, poliţiştii de investigarea fraudelor au ridicat de la locuinţele acestor persoane aproape 400 kg de tutun mărunţit, 4 aparate manuale de confecţionat ţigarete, aproape 7000 de tuburi goale, un cântar electric, peste 2300 lei şi 400 euro.

 

Prejudiciul cauzat, ca urmare a activităţii infracţionale, este de 161.738 lei.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Persoanele bănuite au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate parchetului, cu propunerea de a fi dispuse alte măsuri preventive.

tigarete

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or