10 programe de formare profesionalăAbsolvenții cursurilor de calificare/recalificare vor obține certificate în următoarele meserii: brutar, cameristă, cosmetician, fierar betonist, lucrător în comerț, lucrător în structuri pentru construcții, lucrător în tâmplărie, mecanic auto sau zidar, pietrar tencuitor.   

fdgddf

Programele de formare profesională se derulează pe o perioadă cuprinsă între 2,5 luni și 6 luni.  Pentru înscrierea la cursul de cosmetician se solicită nivel de studii medii (liceu). În cazul programelor de formare pentru fierar betonist, mecanic auto și zidar, pietrar tencuitor este suficientă școala generală, iar pentru celelalte cursuri organizate în această lună se pot înscrie persoane care au studii generale incomplete.

”Ca urmare a absolvirii programelor de calificare, în primul semestru al acestui an, 272 de persoane şi-au găsit un loc de muncă. Formarea profesională este eficientă atât în cazul şomerilor care, prin intermediul său, îşi pot creşte şansele de a se angaja, dar şi în cazul salariaților care doresc să dobândească o calificare, micşorând astfel posibilitatea de a deveni şomeri” a declarat directorul executiv al AJOFM Călărași, domnul Nicolae Chirana. 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or