Intervenție la accident rutier pe Șoseaua ChiciuluiUn echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe DN 3 (Șoseaua Chiciului), la km 9, pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane, victime ale unui grav accident rutier

smurd

       În data de 20.08.2014, ora 10.59, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pe DN 3 (tronson Șoseaua Chiciului), la km 9, pentru descarcerarea, preluarea şi acordarea primului ajutor în cazul a două persoane, Virgil C. și Georgiana V. care au suferit multiple traumatisme în urma unui grav accident rutier, după ce s/au răsturnat cu autoturismul într/o curbă.  

        La sosirea echipajului SMURD și a echipajului de descarcerare, autoturismul (înmatriculat în Bulgaria), era răsturnat într-un șanț, iar cele două persoane care se aflau în acesta prezentau  multiple traumatisme la nivelul capului și membrelor.

        Pompierii militari încadrați pe autospeciala de descarcerare au intervenit prompt, au folosit echipamentele din dotare, au deconectat bornele acumulatorului vehiculului pentru a evita producerea unui incendiu și au ajutat la preluarea victimelor pentru a fi transportate la ambulanțele SMURD și SAJ, întrucât acestea se aflau într-o zonă mai greu accesibilă.

        Georgiana V., în vârstă de 24 de ani (pasagera dreapta față în autoturism), era conștientă și prezenta un traumatism cranio-cerebral și fractură la nivelul membrului inferior drept, acesta fiind preluată de un echipaj S.A.J., care i/a acordat îngrijiri medicale și a transportat-o la spitalul din Călărași .

      Virgil C., în vârstă de 30 de ani (conducător auto) prezenta traumatism cranio-cerebral nivel I cu risc, plagă de aproximativ 6 centimetri la nivel frontal, plăgi faciale, la nivelul pometelui drept și la nivelul lobului urechii drepte și o plagă deschisă la nivelul genunchiului drept. Acesta a fost preluat de către paramedicii SMURD, care i-au efectuat hemostază, i-au aplicat pansament compresiv și l-au imobilizat pe targa rigidă, i-au administrat oxigen și ulterior l-au transportat de urgență la U.P.U. Călărași 

 

logo smurd


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or