BANUIT DE TALHARIREA MAI MULTOR FEMEI, RETINUT DE POLITISTIPoliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au reuşit, în urma investigaţiilor efectuate, să identifice un bărbat de 25 ani, din comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi, pe care-l bănuiesc de comiterea a patru infracţiuni de tâlhărie.

          Din cercetările efectuate, s-a documentat activitatea infracţională a lui A. Constantin, de 25 ani, care, în perioada 21 – 25 august a.c., ar fi acostat femei în scări de bloc, de pe raza municipiului Călăraşi, sub pretextul că solicită informaţii despre o anumită familie, apoi le-a deposedat de bijuterii din aur.

          Victimele acestuia au fost femei, cu vârste cuprinse între 59 şi 79 ani, cărora le-au fost smulse de la gât lănţişoare de aur, prejudiciul total fiind de 5.000 lei.

          Poliţiştii au recuperat aproximativ 60 % din paguba produsă şi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului, bănuit de comiterea faptelor.

 

arest133924156413504190521361400-1378967864

 

          A. Constantin a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Recomandările poliţiştilor pentru prevenirea faptelor cu violenţă:

- Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile;

- Evitaţi să circulaţi singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate şi puţin frecventate;

- Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă sau să alarmaţi prin strigăte vecinii, dacă vă aflaţi în scări de bloc;

- Nu răspundeţi provocărilor unor persoane aflate care se „leagă” de voi pe stradă;

- Nu încurajaţi violenţa şi injuriile şi nu vă faceţi singuri „dreptate” lovind adversarul. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor;

- Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia. Sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului!


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or