ATENTIE! 14 RADARE IN "CASCADA"
POLITIA CIRCULATIE - POLIŢIŞTII DESFĂŞOARĂ ACŢIUNI ÎN TRAFIC PENTRU REDUCEREA ACCIDENTELOR PRODUSE PE FONDUL NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ.

CAMPANIA SPEED - în perioada 16 – 22 aprilie a.c. se desfasoara o ampla acţiune în cadrul campaniei preventive SPEED, potrivit Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru combaterea vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic.

politia


Poliţiştii rutieri vor urmări reducerea victimizării din accidente de circulaţie, prin depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

Urmează a se acţiona cu 14 echipamentele radar, care vor fi amplasate pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi în sistem „cascadă", în zonele cu risc ridicat de producere de accidente pe fondul vitezei.

politia inf


Din analiza situaţiei statistice rezultă că, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum sau a vitezei excesive, în anul 2011, la nivel naţional, s-au produs 1734 de accidente grave, în urma cărora 467 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 1825 au fost rănite grav.

În judeţul Călăraşi, în anul 2011, s-au produs 14 accidente grave, soldate cu 8 morţi şi 15 răniţi grav. Viteza, sub cele două forme, constituie una din primele trei cauze ale accidentelor rutiere, atât la nivelul întregii ţări, cât şi în judeţul Călăraşi.


În anul 2011, poliţiştii rutieri din judeţul Călăraşi au aplicat 13652 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale pe diversele sectoare de drum. După criteriul locului unde s-au produs abaterile, 10877 au fost înregistrate în localităţi şi 2775 în afara localităţii.


Obiectivul poliţiştilor este reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, prin depistarea în trafic şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regulile privind viteza şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţele accidentelor rutiere. (INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI CĂLĂRAŞI)

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or