CONDUCEŢI PRUDENT, ÎN CODIŢII DE IARNĂÎn intervalul 6 februarie 2015, ora 16:00 - 7 februarie 2015, ora 14:00 pentru jumătatea de sud a ţării va intra în vigoare o atenţionare cu cod galben, referitoare la ninsoare şi intensificări ale vântului, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În acest context, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile maşinilor.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone şi cele de transport persoane trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În nici o situaţie, nu conduceţi după ce aţi consumat alcool!

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă din cauza precipitaţiilor, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile doar prin locurile semnalizate şi după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

 

cod galben


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or