Lecţie de prevenire predată elevilorÎn vederea prevenirii şi reducerii fenomenului violenţei juvenile, jandarmii călărăşeni desfăşoară activităţi preventiv-educative în instituţiile de învăţământ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Activităţile au ca scop informarea şi educarea tinerilor pentru adoptarea unui comportament non violent, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar. 

P1190759

Astfel, în ziua de 23 februarie a.c., jandarmi din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, au fost prezenţi la Colegiul Economic din municipiul Călăraşi.

Pe parcursul întâlnirii la care au participat elevi ai clasei a IX-a, au fost prezentate sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice. În plus, elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi în alte instituţii de învăţământ.

P1190766


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or