POLIŢIŞTII, ALĂTURI DE CEI MICI, DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUIPremergător zilei de 01 Iunie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au demarat o serie de activităţi în rândul copiilor şi elevilor, dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului

Ziua de ieri a început cu o acţiune menită să contribuie la creşterea siguranţei în trafic a copiilor. Astfel, poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi şi elevi ai clasei a IV a de la şcoala generală nr. 5 din municipiul Călăraşi, constituiţi în patrule şcolare de circulaţie, au dirijat traficul pietonal şi al autovehiculelor în intersecţia din faţa şcolii.

Poliţiştii serviciilor Logistic şi Financiar din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)  Călăraşi au făcut o vizită copiilor Asociaţiei „Noi orizonturi” şi celor instituţionalizaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Sfânta Maria”, din municipiul Călăraşi, cărora le-au urat „La mulţi ani” şi le-au oferit daruri.

caravana 2   caravana 1

Activităţile au continuat cu întâlniri ale poliţiştilor Biroului de Comunicaţii şi Informatică şi Biroului Rutier Călăraşi cu copiii de la Helikon, cărora le-au prezentat

câinele – poliţist, autospeciala de poliţie şi alte obiecte care intră în dotarea oamenilor legii.

Poliţiştii formaţiunilor de resurse umane, control intern, cazier şi arest au desfăşurat activităţi cu elevii de liceu, de popularizare a profesiei de poliţist şi prezentarea ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, cărora le-au precizat care sunt menţiunile ce se înscriu în cazierul judiciar şi le-au relatat multe dintre aspectele acţiunilor şi misiunilor efectuate de poliţişti.

helikonhelikon 2 

 

Copiii care au participat la aceste activităţi au primit din partea poliţiştilor cadouri, felicitări şi diplome.

La data de 01 iunie 2015, începând cu ora 9,30, în parcul Dumbrava din municipiul Călăraşi, poliţiştii Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi le vor dezvălui celor mici multe secrete din activitatea lor şi le vor arăta aparatele radar, aparatele etilotest, laboratorul criminalistic şi dotările „mascaţilor”.

Tot luni, la Colegiul Agricol Sandu Aldea din Călăraşi, va avea loc şi faza judeţeană a concursului cu tematică rutieră „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă!”

  IMG 20150529 133234IMG 20150529 133408

log 1

stirbeistirbei 2


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or