Dr. Raed Arafat va inaugura doua noi statii SMURD, la Budesti si Chiselet 

Joi, 21.02.2012, începând cu ora 10.00, în localitatea Budeşti, va avea loc festivitatea de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD Budeşti), în prezenţa domnului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii - doctor Raed Arafat şi a inspectorului general al I.G.S.U. – general Ioan Baş.


În aceeaşi zi se va desfăşura la Chiselet festivitatea de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare SMURD Chiselet.

 

SMURD Oltenita

 

Municipiul Oltenita are o statie SMURD inca din martie 2012.

 

 

Intervenţii SMURD


Un copil în vârstă de 5 ani din localitatea Căscioarele, care a suferit o cădere de la înălţime, a necesitat intervenţia rapidă a unui echipaj SMURD Olteniţa, care i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat de urgenţă la spital.

În data de 18.02.2013, ora 14.58, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului Olteniţa a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să intervină pe raza localităţii Curcani, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui băiat în vârstă de 5 ani, Răzvan C., care prezenta un traumatism la nivelul capului în urma unei căderi de la o înălţime de aproximativ 1,5 metri.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, băiatul era conştient şi prezenta un traumatism cranio cerebral, în regiunea frontală. Paramedicii din cadrul Detaşamentului Olteniţa au acordat primul ajutor băiatului, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, i-au administrat oxigen, l-au aşezat pe targă, după care acesta a fost transportat de urgenţă la spital. (I.S.U. „Barbu Ştirbei" Călăraşi)

 

 

 


Comentarii (1)

  • CARMEN MARINACHE
    se fac angajari,la aceste statiii smurd?sunt interesata! tel: 0730418670

500 caractere ramase

Cancel or