Autobuz cu pasageri, răsturnat la ChiseletUn autobuz în care se aflau 15 persoane a derapat şi s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea DN 31, la ieşirea din comuna Chiselet

 

Paramedicii SMURD au intervenit rapid pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale accidentului rutier.


În autobuz se aflau 15 persoane, iar în urma accidentului au rezultat trei victime, una dintre persoane a fost preluată de un echipaj SMURD, celelalte de către SAJ.

În data de 26.03.2013, ora 21.33, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe DN 31, la ieşirea din localitatea Chiselet, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane, care suferiseră mai multe traumatisme în urma producerii unui accident rutier.


Potrivit primelor constatări, un autobuz (marca ISUZU, înmatriculat în Bucureşti, care efectua o cursă pe ruta Olteniţa - Mânăstirea) în care se aflau cincisprezece persoane, a derapat, a ieşit în decor, ajungând într-un şanţ.


La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD şi a celor două echipaje S.A.J. la locul accidentului, au fost identificate trei victime.


O persoană de sex feminin, Mariana G., în vârstă de 55 de ani, care prezenta suspiciune de fractură la nivelul claviculei şi membrului inferior stâng, echimoze faciale şi acuza dureri toracice şi abdominale, a fost preluată de echipajul de prim ajutor SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale şi a transportat-o de urgenţă la spital.


Celelalte două victime rezultate din accidentul rutier, Daniela C. şi Niculina V. au fost preluate de echipaje ale S.A.J., care le--au acordat primele îngrijiri medicale, ulterior şi acestea fiind transportate la spital.


La locul accidentului s-a deplasat şi un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet, pentru a lua măsurile de protecţie necesare în vederea eliminării pericolului izbucnirii unui incendiu.


Pompierii militari au decuplat bornele acumulatorilor de la respectivul mijloc de transport şi au verificat dacă există scurgeri de combustibili din rezervor. (ISU Calarasi)

 

Conducătorul auto, B. Florin, de 38 ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, a condus un autobuz marca Isuzu, care efectua transport de persoane, şi, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum alunecos, a derapat şi s-a răsturnat pe partea carosabilă.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.


În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

 

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, în condiţiile unui carosabil acoperit:

- Pentru a evita patinarea roţilor, la pornirea de pe loc, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv
- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
- Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
- Abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniformă;
- Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă! (IPJ CL.)


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or