Un candidat din Curcani a distrus urnele din trei secţii de votare

CURCANI - Un bărbat din comuna Curcani, care a distrus urnele din trei secţii de votare, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Secţia 3 de Poliţie Rurală Curcani a fost sesizată astăzi, la ora 09.00, prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în Secţiile de votare nr. 1, 2 şi 3 Curcani, din incinta şcolii generale au fost distruse urnele de vot.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat suspectul, un bărbat de 42 ani, candidat la funcţia de primar al comunei Curcani, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

curcani
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 67/2004 – împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor, precum şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Suspectul a fost reţinut de poliţişti, urmând să fie prezentat parchetului şi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor participanţilor şi tragerea acestora la răspundere penală.
Nu au fost sesizate fapte de agresiune şi nu au fost înregistrate victime umane, echipele de intervenţie ale poliţiei şi jandarmeriei reuşind prevenirea oricăror alte incidente în zonă.

UPDATE (11.06.2012): Poliţiştii au reţinut opt persoane implicate în actele de ultraj contra bunelor moravuri şi gravă tulburare a ordinii şi liniştii publice la cele trei secţii de vot din comuna Curcani.

Extinzând cercetările în cazul incidentul produs în ziua de 10 iunie a.c. în comuna Curcani, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Secţiei de Poliţie Rurală Curcani, cu sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă Călăraşi, au identificat pe I. Vasile, de 46 ani, D. Niculae, de 46 ani, C. Dumitru, de 44 ani, E. Florin, de 34 ani, V. Florin, de 37 ani, G. Mircea, de 42 ani, şi pe C. Valerică, de 46 ani, toţi din comuna Curcani, judeţul Călăraşi.

Faţă de toate aceste persoane a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege şi atac asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor de la urnele de vot, poliţiştii luând măsura reţinerii suspecţilor pentru 24 ore.

În cursul zilei de astăzi, 11 iunie, cele şapte persoane împreună cu F. Ştefan, de 42 ani, din Curcani (reţinut în cursul zilei de 10 iunie pentru aceleaşi fapte) vor fi prezentate Judecătoriei Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE (11.06.2012, 20.00): Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au prezentat astăzi Judecătoriei Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă pe cele opt persoane din Curcani, suspecte de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege şi atac asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor de la urnele de vot.

Instanţa de judecată a emis în urmă cu puţin timp mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.

Suspecţii urmează să fie transferaţi şi depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

UPDATE (14.06.2012): Alegerile din comuna Curcani se vor relua. In termen de cel mult doua saptamani, scrutinul pentru Primaria si Consiliul Local Curcani se va repeta. Comentarii (1)

  • Cel mai tare Site
    Fane Fileatza. De ce nu spuneti?

500 caractere ramase

Cancel or