Incendiu la MânăstireaMANASTIREA- Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Chiselet au acţionat pe raza localităţii Mânăstirea, pe strada Flacăra, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unor anexe gospodăreşti.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt.

 

Pompierii

 

În data de 23.06.2012, ora 13.10, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţiei Chiselet au fost solicitaţi prin intermediul apelului unic de urgenţă 112 să acţioneze pe raza localităţii Mânăstirea, pe strada Flacăra, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unor anexe gospodăreşti, proprietăţi individuale, aparţinând lui Vasile Ţ şi Gheorghe T.

 

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul magaziei de lemne a proprietarului (Vasile Ţ), cât şi la nivelul magaziei de lemne a vecinului acestuia, Gheorghe T.

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în scopul igienizării, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt, acesta extinzându-se cu rapiditate atât la magazia sa de lemne, cât şi la cea a vecinului său, care se afla în imediata vecinătate, la limita proprietăţii.

 

Două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (APCA), acţionând prompt pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 30 de minute.

 

În urma incendiului au ars: aproximativ 1.200 kg lemne (proprietate a lui Vasile Ţ), magazie de lemne, 10 plăci azbociment, 10 căpriori 15 mp perete pal (Gheorghe T), înregistrându-se pagube materiale în valoare de 1.000 de lei, pompierii militari reuşind să salveze bunuri în valoare de circa 100.000.de lei.

 

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or