Biciclist din Oltenita, accidentat mortal 

SPANTOV - În ziua de 24 august a.c., ora 21.20, pe D.N. 31, în interiorul localităţii Spanţov, judeţul Călăraşi, D. Petrică, de 25 ani, din comuna Spanţov, a condus autoturismul marca Audi şi a surprins şi accidentat mortal pe M. Gheorghe, de 64 ani, din municipiul Olteniţa, care se deplasa pe bicicletă din sens opus şi a schimbat direcţia de deplasare fără să se asigure.


Cercetările sunt continuate în cauză pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

 

Pentru prevenirea implicării bicicliştilor în evenimente rutiere, Politia Rutiera recomanda acestei categorii de participanţi la trafic să respecte următoarele reguli:


- înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul;
- circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului,
- nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice;
- nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers;
- nu transportaţi pe bicicletă altă persoană;

- pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător, cu dispozitive de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare;
- folosiţi bicicleta numai pentru deplasări pe distanţe scurte,
- acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, deplasaţi-vă numai pe acestea;
- înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept;
- la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră! (IPJ Calarasi)


Comentarii (1)

 • Vacanta2007
  Acel om a murit cu zile, eram in zona.
  Masina nu a facut nimic sa il evite, nu a franat deloc
  L-am vazut pe decedat, nu mai era nimic intreg din el. La felul in care arata, masina nu avea cum sa aia mai putin de 80 km la ora.
  La o seara dupa accident, am refacut drumul pe care a circulat masina. Vizibilitatea era buna, este bec chiar in dreptul locului unde s-a intamplat, drumul este drept.
  Conducatorul auto probabil se uita in cu totul alta parte, nu a fost atent si trebuie sa plateasca.


500 caractere ramase

Cancel or