Newsletter

Cotele apelor Dunarii - Oltenita

Cultura

Informatii de interes general din Oltenita si din tara.

18 decembrie – Ziua Internationala a Minoritatilor

 

18 Decembrie-Ziua internationala a Minoritatilor1In 18 decembrie 1992, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a adoptat “ Declaratia cu privire la drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale, etnice, lingvistice si religioase”, primul document international care ofera o garantie a drepturilor minoritatilor, iar Romania, alaturi de alte state, recunoscand importanta acestei Declaratii, a decis ca ziua de 18 Decembrie sa fie celebrata ca Zi a minoritatilor nationale.

Articol complet: 18 decembrie – Ziua Internationala a Minoritatilor

SEXUL vs. BARZA - prima platformă online de educație sexuală în format video din România

sexul vs barzaBUCURESTI - Marti, 23 aprilie 2013, la Palatul Parlamentului, are loc lansarea proiectului SEXUL vs. BARZA, prima platformă online de educație sexuală în format video din România.

Sexul vs. Barza este un proiect al Adrianei Radu (din Oltenita) și Asociației Front, care a câștigat o finanțare de 5.000 USD în cadrul competiției ReStart România - România se schimbă prin idei și tehnologie.

Articol complet: SEXUL vs. BARZA - prima platformă online de educație sexuală în format video din România

Concert de colinde

concert de colindeParohia SFANTUL GHEORGHE Oltenita organizeaza un CONCERT DE COLINDE duminica, 23 decembrie 2012.

 

Concertul va fi sustinut de Corul de copii si Corul mixt la Biserica Sfantul Gheorghe din Oltenita, incepand cu ora 17.30.

Articol complet: Concert de colinde

Mânăstirea Negoiești, cel mai important monument istoric din jud. Călărași, va fi restaurată şi introdusă în circuitul turistic

Manastirea Negoiesti 7La 20 de km. de Oltenita, pe DN 4, la intrarea in satul Negoiesti, se afla cel mai important monument istoric din judetul Călărași: Mânăstirea Negoiești, ctitorie a Domnitorului Matei Basarab.
In urma cu peste 360 de ani, Matei Basarab și-a zidit aici o adevărată catedrală având înălțimea de 31 de metri, lungimea de 18 metri si lățime de peste 7 metri.
In Negoiesti, langa Oltenita, Domnitorul Matei Basarab a avut între 1640 si 1650 o reședință de vară unde întrunea divanul țării, emitea hrisoave domnești și primea ambasadori, localitatea funcționând ca o veritabilă capitală a Țării Românești.
Trecerea anilor, stihiile vremii si cutremurul din 1977 si-au pus amprenta pe impresionantul lacas. Preotul paroh Nicolae Trușcă a realizat un proiect cu finantare din fonduri europene nerambursabile pentru restaurarea, consolidarea si introducerea in circuitul turistic al Manastirii.

Articol complet: Mânăstirea Negoiești, cel mai important monument istoric din jud. Călărași, va fi restaurată şi...

14 Septembrie - Inaltarea Sfintei Cruci

biserica eroilor cruce14 septembrie este sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, o sarbatoare ce strajuieste inceputul anului bisericesc, an bisericesc ce incepe la 1 septembrie si se incheie la 31 august.

 

Interviu audio realizat de parintele Titus Dumitrica cu preotul Daniel Vraciu de la biserica "Sfintii Voievozi" din Bucuresti.


Parintele Titus Dumitrica: "Parinte Daniel Vraciu, Sfanta Cruce este un simbol crestin. El nu a fost de la inceput un simbol crestin, ci a fost un obiect de tortura. Cu toate acestea, Biserica aseaza Sfanta Cruce la inceputul anului bisercicesc. Din ce motiv?
Parintele Daniel Vraciu: "In primul rand pentru ca Sfanta Cruce este inceputul vietii crestine. Prin cruce propriu-zis a inceput viata crestina."

Articol complet: 14 Septembrie - Inaltarea Sfintei Cruci

Protest din marginea tarii. Poate aude si centrul

TVRCulturalUPDATE (16.09.2012): TVR CULTURAL A FOST INCHIS!

 

TVR CULTURAL SE INCHIDE!

TVR Cultural se inchide pentru ca nu este rentabil din punct de vedere economic. Oficial, expertii TVR sustin ca: "Structura existenta genereaza confuzie si o repartizare nejudicioasa a oamenilor pe emisiuni ducand la o ineficienta si din punct de vedere creator, cat si din punct de vedere al necesarului de productie."

 

Rentabil ar fi pentru Societatea Romana de Televiziune de infiinteze TVR Manele. Ar avea incasari "fara numar", scuzati expresia. 

Ii  invitam pe "expertii" TVR sa trimita carele de reportaj la Oltenita si sa filmeze, pe la mijlocul lui gustar, balciul din Oltenita. Daca nu cumva sunt satui de balciul de la Bucuresti.

Articol complet: Protest din marginea tarii. Poate aude si centrul

CartusulMeu.ro

PROMOTIE la Smart Office-Oltenita

0734.284.000 / B-dul Tineretului 155

smartoffice img. magazin

Pauza de cafea

Gasesti in Oltenita

De pe Facebook adunate

Acum poti posta gratuit bannerul
Oltenita-online.ro pe website-ul tau.

Oltenita Online