Stema orasului Oltenita


Oltenita - Elaborarea unei steme se face conform unor norme stricte. Este o imbinare a stiintei, traditiei locale si a artei heraldice. Inainte de toate, insa, trebuie ca reprezentarea grafica sa tina cont de realitate. Stema orasului trebuie sa reprezinte orasul.
stema vecheDe-a lungul timpului, in functie de modificarile politice, economice, etnografice sau de alta natura, emblema unei localitati se modifica, pentru a surprinde si reprezenta realitatea.
Stema Municipiul OltenitaIn prezent, emblema municipiului Oltenita ne "vorbeste" despre o asezare port, cu industria navala ca activitate principala si agricultura. Cele cinci turnulete ale coroanei ne informeaza ca avem de-a face cu un municipiu.
Turnul  Oltenita Cu dragIn ultimul timp, sunt destule voci care sustin ideea gasirii unei noi embleme pentru Oltenita. Un simbol care sa reprezinte clar asezarea. In occident, localitatile sunt reprezentate de asemenea simboluri: cetati, poduri, biserici, turnuri sau alte constructii. O propunere pentru Oltenita ar fi Turnul de apa, cladire emblematica, punct de reper inca de la construirea sa. 
Dumneavoastra ce propuneri aveti?

Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or