SEXUL vs. BARZA - prima platformă online de educație sexuală în format video din Româniasexul vs barza

 

BUCURESTI - Lansarea proiectului SEXUL vs. BARZA, prima platformă online de educație sexuală în format video din România, va avea loc pe data de 23 aprilie 2013, Ziua bibliotecarului din România, în intervalul orar 10:30-12:00, la Palatul Parlamentului, Str. Izvor 2-4, intrarea S2.


Sexul vs. Barza este un proiect al Adrianei Radu (din Oltenita) și Asociației Front, care a câștigat o finanțare de 5.000 USD în cadrul competiției ReStart România - România se schimbă prin idei și tehnologie.

 

Evenimentul de lansare și dezbatere pe tema proiectului SEXUL vs BARZA, privind accesul la educație sexuală pentru adolescenți, este organizat de Programul Biblionet și echipa proiectului, în parteneriat cu TechSoup România și Fundația Marie Stopes International România, cu sprijinul Președintei Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, Camera Deputaților.

 

SEXUL vs. BARZA - www.sexulvsbarza.ro- este prima platformă online de educație sexuală în format video din România, care cuprinde informații relevante, ușor de accesat și înțeles, despre sexualitate, respectul față de diversitate și drepturile minorităților adresate adolescenților. Proiectul a fost unul dintre cei trei câștigători ai Galei ReStart Romania 2012 și promovat ca instrument online menit să ajute la educarea și emanciparea tinerilor.

 

Programul național Biblionet - lumea în biblioteca mea este una dintre cele mai importante investiții într-o intervenție de anvergură pentru facilitarea accesului public la Internet și construirea unui sistem durabil de biblioteci publice moderne în România. Cu ajutorul bibliotecarilor dornici și interesați, platforma educațională SEXUL vs BARZA va fi susținută și promovată în peste 2.000 de biblioteci publice din România.

 

 

România se schimbă prin idei și tehnologie

 

3 proiecte online care și-au propus să facă România mai bună cu ajutorul tehnologiei au câștigat fiecare câte o finanțare de 5.000 USD, în cadrul competiției ReStart Româna. Unul dintre proiecte poarta semnatura Adrianei RADU, din Oltenita.

 

Proiectele castigatoare:

- Lipsa tratament – inventarul medicamentelor din România, proiect al lui Jonathan Stillo și Romanian Angel Appeal, realizat cu sprijinul tehnic al Webikon. 65% dintre pacienții care au HIV/SIDA nu au acces la tratament și 98.000 dintre pacienți bolnavi de cancer riscă să rămână fără tratament, în România. Pentru toți aceștia și pentru medici, farmaciști și familiile bolnavilor va exista www.lipsatratament.ro - o platformă online prin care se poate raporta lipsa medicamentelor. www.lipsatratament.ro este un instrument care va permite personalului din sistemul sanitar, organizațiilor şi pacienţilor să anunţe public dacă medicamentele care le-au fost prescrise lipsesc.

 

Orașul Tuturor - prima hartă online a locurilor accesibile pentru persoanele cu dizabilități, proiect al Organizației Naționale a Persoanelor cu Handicap din România, realizat cu sprijinul tehnic al Zitec. În România, aproape jumătate din clădirile de interes public (școli, primării, spitale, tribunale) sunt inaccesibile pentru persoanele cu dizabilități. Nu numai că cele 700.000 de persoane cu dizabilități din România nu au o viață publică, dar lipsa unei infrastructuri care să le permită mobilitatea face ca doar 27.272 de persoane cu dizabilități să aibă un loc de muncă. Prin această hartă, persoanele cu dizabilități vor putea vedea mai ușor care sunt locurile accesibilizate – de la instituții publice și de cultură la mijloace de transport în comun - și vor putea pune presiune asupra autorităților pentru îmbunătățirea accesibilizării: www.orasultuturor.ro

 

Sexul vs. Barza – educație sexuală pentru adolescenți, proiect al Adrianei Radu (Oltenita) și Asociației Front, realizat cu sprijinul tehnic al Good Afternoon. Educația sexuală este un subiect tabu în țara noastră, iar asta îi afectează pe copiii și adolescenții români în fiecare zi. Cifrele de natalitate în rândul minorelor sunt printre cele mai ridicate din Europa (29.000 în 2008; 22.508, din care 733 de fetițe între 10 și 14 ani, în 2010 - potrivit Eurostat). Sexul vs Barza este prima platformă de educație sexuală în format video pentru adolescenți ce cuprinde clipuri de câte 3 minute, în care adolescenții pot înțelege mai bine subiecte precum drepturile minorelor însărcinate sau minorităților sexuale, dar și chestiuni legate de corp, sex sau relații: http://www.sexulvsbarza.ro/

 

 

ReStart România este o competiție în care se propun, discută și dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse și tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale: transparentizare și acces la date deschise, o administrație publică utilă cetățeanului, agregare comunitară. ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanțări a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe avand ca parteneri: Microsoft România, Senior Interactive, Fundația Româno-Americană, Fundația Erste, GTS Telecom, Oracle România, Zitec, Webikon, Asociația Drupal România, Good Afternoon, cu sprijinul unei finanțări din partea Ambasadei SUA în România. (sursa: http://www.restartromania.ro/)

 


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or