Vorbe din alte vremuri 

 • Discutie la blocurile cu zece etaje: "Ce-i mai rece decat apa rece? Apa calda."

 

 • La usa unui apartament de pe bdul Marasesti suna un copil: „Tanti Maricica, ai facut supa?", „Da, puisor, vrei sa gusti si tu?", „Nu, multumesc.", „Atunci, de ce-ai venit?",„Te roaga mama sa ne imprumuti si noua osul".

 

 • Filosofie pe scari la Gospodina, la "coada la ceva": "Ce-a fost inainte: oul sau gaina?" "Mai inainte au fost de toate".

 

 • Se spune ca in 1985 CAP Oltenita a declarat o productie record la cartofi: "50 tone cartofi boabe la hectar."

 

 • Cand a venit Ceausescu la Oltenita, toata lumea striga: "Ceausescu, PCR! Ura! Ura!". Un oltenitean de pe Republicii, care statea mai in spate, nu spunea nici un cuvant. Un securist il intreaba: "De ce nu strigi ura?". Olteniteanul a raspuns: "Sunt ragusit, tovarase, dar ura e aici, in suflet."

 

 • La Piata Centrala, in Hala, un tip intra într-un magazin si intreaba "Nu va suparati, nu aveti peste aici?". Vanzatorul ii raspunde: "Nu, aici nu avem carne, peste nu au alaturi."

 

 • Un occidental venit cu treburi pe la fostul ICNPT Oltenita vede o coada in fata unui magazin si-l intreaba pe un oltenitean de ce sta la acea coada. "Sa cumparam carne!" a raspuns olteniteanul. "Ciudat. La noi nu sunt cozi. Alegi produsul, platesti si pleci." s-a mirat vesticul. La care omul nostru i-a replicat: "Suteti inapoiati! Asa ceva era la noi acum 45 de ani!"

 

 • Se spune ca muncitorii de la SNO care au fost in 1983 in Uniunea Sovietica la pregatire profesionala au primit brosuri din partea unor agentii de turism din Moscova pe care scria: "Vizitati URSS pana nu va vizitam noi!"

 

 • Ceausescu a vizitat la ISCIP Ulmeni o ferma de porci, fiind, bineinteles, fotografiat. Sedinta la redactia Scanteia pe tema: cum sa intitulam poza? Sugestii de titlu: "Tov. Ceausescu printre porci", "Tov. Ceausescu la ferma", "Porcii in jurul tov. Ceausescu". Pana la urma, se alege varianta "Al treilea din stanga-Tov. Ceausescu!". Materialul nu a mai aparut...

 

 • In 1980, la o conferinta economica gazduita de Primaria Turtucaia, reprezentanul Romaniei, un oltenitean de pe str. Digului, care trecuse cu salupa granicerilor Dunarea ca sa ajunga la acea sedinta, a fost intervievat de presa de specialitate:
  - Voi ce exportati?
  Raspunde romanul:
  - Chirpici.
  - Si... cine-l cumpara?
  - Bulgaria.
  - Si... ce primiti în schimb?!
  - Oua.
  - Foarte frumos, oua pentru chirpici. Si ce faceti cu ouale, le mancati?
  - Nu. Le trimitem în Ungaria.
  - Si ce primiti în schimb?
  - Găini.
  - Şi cu găinile ce faceţi?
  - Le trimitem în Polonia.
  - Si ce primiţi în schimb?
  - Curci.
  - Si cu curcile ce faceti?
  - Le trimitem în Cehoslovacia.
  - Si ce primiti în schimb?
  - Vitei.
  - Si cu viteii ce faceti?
  - Îi trimitem în Uniunea Sovietica si primim în schimb balegar, cu care facem chirpiciul, pe care îl trimitem în Bulgaria.

 

 

 

Citeste si: Oltenita online

Citeste si: Si restu' e tacere...

Citeste si: Tulburarea ordinii şi liniştii publice se sancţionează

Citeste si: Let's do it, România!

Citeste si: 23 Aprilie - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruinta. Ziua orasului Oltenita

Citeste si: EURES: Angajatorii statelor europene oferă lucrătorilor români 78 de locuri de muncă

Citeste si: 1200 locuri de muncă pentru sectorul agricol (cules căpşuni) Spania

Citeste si: Steaua sus rasare

Citeste si: Plugusorul Oltenita Online

Citeste si: Vorbe din alte vremuri

 


Comentarii (4)

 • Solomon
  In Santierul Naval Oltenita cand soferul lui TAICA vroia sa il injure ii zicea ' FI-R-AM AI DRACU' TOV DIRECTOR! " - asta e reala sunta-n suta
 • Popa
  o stiti p-aia: La examen, intreaba profesorul pe celebrul Ceoace din Oltenita, coleg cu Mircea Popa, daca stie ceva de Eminescu. Si il ajuta, suflandu-i: "TU ESTI MIRCEA?" La care Ceoace raspunde: 'EU SUNT CEOACE. MIRCEA ESTE MAI IN SPATE!" ))...
 • TOMMY
  cum se numesc tziganii din Oltenita? RASPUNS: MAGNETI
 • valerius
  stiti de cesunt oltenitenii din nord numiti COCENARI? cand au vazut prima data TREN s-au dus si au pus pe calea ferata coceni de porumb!!! ;)

500 caractere ramase

Cancel or