Curatenie pe malul Dunarii UPDATE (13.05.2012): MISIUNE REUSITA!

TID ROMANIA si MASA CRITICA OLTENITA  au realizat ceea ce si-au propus: igienizarea malului Dunarii, de la gura Argesului pana la fosta plaja.

Prin propriile forte, 14 voluntari au reusit curatarea celei mai frumoase zone din apropierea Oltenitei. Impartiti in doua echipe, una pe apa si una pe uscat, tinerii au strans 31 de saci cu gunoi de pe aproximativ 1,5 km distanta.

MCTID A APA C
IN PADURE JUNIORUL LA APA MASA
MASA CRITICA OLTENITA MC MCTID PE APA
pe biciclete PREGATIRI TID TIDMC OLTENITA
TIDMC GUNOIUL SACII CU GUNOI VOLUNTARI
La operatiune au participat si Anastasia Moskvina (Rusia) si Manuel Sobrino Fernandez (Spania), doi tineri aflati in Oltenita prin Serviciul European de Voluntariat, in cadrul unui amplu program european.

Gunoiul colectat a fost ridicat de firma ECOSAL, conform intelegerii initiale. Firma Benino SRL Oltenita a oferit sacii pentru gunoi.

Operatiunea comuna TID ROMANIA si MASA CRITICA OLTENITA si-a atins scopul. Misiunea s-a incheiat cu succes. Vor urma, cu siguranta, si altele. Va vom tine la curent.

Sursa foto:

 • http://www.facebook.com/groups/masacriticaoltenita
 • http://www.facebook.com/tid.romania
 • http://www.facebook.com/raduclaurentiu
 

OLTENITA - TID Romania si Masa Critica Oltenita organizeaza sambata 12 mai 2012 o ampla campanie de curatenie pe malul Dunarii de la gura Argeșului în sus până la fosta plajă. Cu barci, cu biciclete, cu bunavointa si entuziasm, zeci de olteniteni (si nu numai) s-au inscris in campania de ecologizare a unei zone care, desi frumoasa de la mama natura, s-a umplut de gunoaie, prin "grija" semenilor nostri, mai ales dupa rasfatul de la 1 Mai.

Cine sunt organizatorii?

TID Romania: Echipa Oltenita - nu are nevoie de prezentare. Sunt "nebunii frumosi" care lasa asfaltul si agitatia orasului pentru valsul valurilor Dunarii.

Masa Critica Oltenita e o idee, o plimbare. Este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni. Masa Critică nu este condusă de nimeni şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate). Filosofia din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic." Masa Critica Oltenita urmeaza ideile miscarii "Critical Mass".


SAMBATA 12 mai 2012, (cu sau FARA legatura cu campania  LET'S-DO-IT-ROMANIA!) cele doua organizatii vor curata zona de pe malul Dunarii de gunoaie. Fara sa le-o ceara cineva. Fara sa le fie impusa prin directiva sau ordonanta. Fara inregimentare politica!
 
IDEEA APARTINE T.I.D. ROMANIA SI CUI I SE PARE FUN SI POATE SA SE TREZEASCA SAMBATA DIMINEATA (PROVOCARE!) SA DEA UN SEMN! (vezi: http://www.facebook.com/events/391461937565749/)

Pentru cine nu stie ce inseamna campania nationala Let's-Do-It-Romania, aruncati un ochi aici http://www.letsdoitromania.ro/ si TID Romania http://tidromania.ro/.


Invitatia TID Romania suna astfel:


"Vom face curățenie pe malul Dunării de la gura Argeșului în sus până la fosta plajă. Un proiect comun TID România - Masa Critică Oltenița. Planul este așa: Noi, TID România, vom merge cu cele mai mari bărci din dotare pe apă până la locul unde se face curățenie, iar prietenii noștri de la Masa Critică Oltenița vor veni cu bicicletele pe mal. Facem curățenie împreună, iar gunoiul îl încărcăm în ambarcațiunile noastre și îl aducem în port, de unde va fi ridicat ulterior de o remorcă a Primăriei Municipiului Oltenița - serviciul ECOSAL. Probabil va fi nevoie de mai multe drumuri cu bărcile pe apă.
Este invitat oricine are o bicicletă, este dornic de mișcare și dorește să se implice.
Vom încerca în același timp și o campanie de conștientizare prin afișe pentru pescarii care folosesc zona respectivă pentru pescuit."

Sacii pentru colectarea gunoiului sunt oferiti de SC BENINO SRL Oltenita. Cei care doresc sa sprijine actiunea oltenitenilor vor beneficia de promovare GRATUITA pe portalul www.oltenita-online.ro. Sunt excluse organizatiile politice. DUNARICA


Comentarii (6)

 • Mugur I.
  publicati si traseul! Bravo oltenita - online! respect TID si Masa Critica OLtenita
 • MADALINA OLTENITA
  felicitari organizatorilor. se misca Oltenita. sustinem TID & MC
 • G.M.
  Am barca cu motor si vreau sa vin cu voi impreuna cu 2 pr\ieteni. E voie? Trebuie aprobare?
 • Daco-getica
  Sa faceti curatenie dupa cei care fac gratare si n-au bun simt. SPOR LA TREABA. Cind stringem ciinii vagabonzi? ne maninca!
 • gaga
  daca la Rosia Montana solul straluceste de aur ,la noi pe troture ,in fata blocului ,pe spatiile verzi sunt numai rahati,totul este uns cu rahat!!!!.Cand se tunde iarba vine un miros groaznic de iarba amestecata cu RAHAT.Rahati sunt nu numai de la cainii maidanezi cat si de la cei cu stapani mancale-ar coada. Ies cu iei afara si se rahatesc chiar in fata blocului.Ce facem cu atata RAHAT?????Ce solutii gasesc guvernantii? Poate peste 100 ani se va gasi o solutie!
 • elena
  iubitorii de animale sa-si cumpere pungi si farase pentru rahatii iubitelor patrupede.

500 caractere ramase

Cancel or