Norvegianul Bjorn Heidenstrom ajunge sambata la Oltenita

UPDATE (23.05.2012): Cei doi estimează că ajung în Olteniţa joi, 24 mai, seara. Vineri, fiind zi de odihnă pentru Bjørn şi 'capăt de linie' pentru aventura lui Costin ca însoţitor şi ghid, Bjørn Heidenstrøm, aventurier şi "motivational speaker", doreşte să ne povestească despre ceea ce face el, cum şi de ce.

Grupul Masa Critică Olteniţa, TID România si portalul Oltenita-online.ro vă invită vineri ora 17.00 la Primăria Olteniţa, sala mare (din spate) la o întâlnire cu un viking contemporan.

AFIS Bjorn la Oltenita


UPDATE (22.05.2012)
: Bjorn:
"Report about Sir Costin. Se descurca nemaipomenit. A executat el o pantomima stranie, in incercarea de a gasi cazare in Bulgaria si aproape ca a luat-o inspre Germania prin ceata, vaslind...;-) Este un ghid excelent, de mare ajutor si extraordinar consilier. Un super tip de treaba. Face sa-mi para lungile mele zile mai scurte si mult mai usoare. Va multumesc ca mi l-ati trimis!!!" - mesaj catre TID Romania- via Facebook.

Bjørn Heidenstrøm

UPDATE (22.05.2012): Portalul NorvegiaN.net a preluat materialele publicate pe www.oltenita-online.ro.

UPDATE (21.05.2012, 12.30) "Ready to take off. Km. 631. Hoping for 50 today. Front wind in the afternoon. World we salute you!" (Bjorn & Costin)

km.631 by Constin IATAN
Bjorn Heidenstrom
(http://bjornheidenstrom.com/): "Costin, TID România, mi s-a alăturat pentru a ma ajuta şi a ma ghida. Deja ma simt mai aproape de Delta Dunarii si Marea Neagra... Este  ca si cum Mike Tyson vă ajuta într-o luptă, ca si cum Victoria Beckham v-ar ajuta la shoping, sau ca si cand Bill Clinton v-ar spune ce trebuie să va satisfaca la un trabuc. Este ca o bere rece într-un deşert. Multumesc Costin! Şi multumesc in special soţiei sale, pentru ca l-a lăsat să plece pentru a ma ajuta."  

Costin TID ROMANIA by Heidenstrom


UPDATE (20.05.2012, 18.00) Bjorn si Costin au ajuns la Corabia.

Bjorn in action

OLTENITA
- In incercarea de a realiza un nou record mondial prin parcurgerea a 4000 de km pe un SUP (Stand-Up Paddle board), norvegianul Bjorn Heidenstrom va trece si prin Oltenita, unde va ajunge, conform planului, sambata 26 mai 2012.

Costin IATAN (TID Romania) se va intalni cu Bjorn Heidenstrom la Ostrov (Bulgaria, km. 663) pentru planificarea traseului norvegianului pe cursul Dunarii din zona romaneasca. Pana la Oltenita vor padela impreuna.
Costin Iatan (via facebook): "Am extraordinara sansa sa padelez alaturi de acest super-om timp de o saptamana".

sup

Calatoria lui Bjorn Heidenstrom a inceput de la Basel (Elvetia), la 1 martie 2012, pe Rin. A continuat apoi pe Main, dupa care a trecut canalul ce leaga Main-ul de Dunare, ajungand astfel pe batranul Istru. Dupa parcurgerea Dunarii, va mai strabate inca 630 km pe Marea Neagra catre sud, tarmul romanesc si Bulgaria, pana la intrarea in Canalul Bosfor (Turcia) pentru a bate un nou record mondial la paddling : 4000 km parcursi pe un SUP (Stand-Up Paddle board). Aceasta placa se propulseaza cu o padela, la fel ca un caiac, insa din pozitia stand in picioare.
Scopul acestei aventuri este strangerea de fonduri pentru Crucea Rosie.Vineri, 11 mai 2012, Bjorn Heidenstrom a intrat, pe Dunare, in apele teritoriale ale Romaniei. In zona Cazane, a ramas impresionat de statuia regelui dac Decebal (55 de metri inaltime - cea mai inalta sculptura in piatra din Europa), realizată intr-o stanca pe malul Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova. 
Costin IATAN (TID Romania) a tinut legatura cu temerarul norvegian, informandu-l despre specificul zonei si conditiile meteo. Olteniteanul se va intalni cu Bjorn Heidenstrom in localitatea Ostrov (Bulgaria, km.663), unde vor pune la punct traseul pe Dunarea romaneasca.

pf


Aventurile traite in aceasta calatorie, inclusiv cele de pe teritoriul Romaniei, sunt prezentate pe: http://bjornheidenstrom.com.

Bjorn Heidenstrom, acum in varsta de 44 de ani, este celebru datorita proiectului "The Shirt". In perioada 2009 - 2010 a parcurs distanta dintre Norvegia si Africa de Sud pe bicicleta pentru strangerea de fonduri pentru refugiatii africani, napastuitii razboaielor locale. In traseul sau a strans tricouri de la numeroase echipe de fotbal pentru a confectiona din ele un tricou urias care a fost expus la Cupa Mondiala din Africa de Sud.

Bjorn Heidenstrom: "The Shirt" symbolise the "football family standing together and not forgetting the small ones".

Jucătorii de fotbal de la Manchester United, Barcelona, Valencia si multe altele, personalitati cum ar fi Sir Elton John, membrii trupei Iron Maiden, presedintele FIFA, Sepp Blatter, şi preşedintele UEFA, Michel Platini, au semnat şi au donat pentru acel proiect. Proiectul "The Shirt" a fost aprobat de Centrul Nobel pentru Pace.
Detalii pe http://www.theshirt2010.net/.

Sambata, 26 mai 2012, Bjorn Heidenstrom va ajunge la Oltenita.
TID Romania si Masa Critica Oltenita intentioneaza sa-i prezinte norvegianului localitatea noastra si il vor ajuta sa-si prezinte mesajul.
Va vom tine la curent.


Comentarii (0)

500 caractere ramase

Cancel or