6 biciclisti, 6 biciclete, 3 zile, 380 km, un pod peste Dunare, 2 tari Oltenita Velo Veliko

 

OLTENITA - Sase tineri biciclisti, cu varste cuprinse intre 17 si 29 de ani, din Oltenita si Radovanu, jud. Calarasi, pun la cale o "tura" cu bicicletele intre Oltenita (Romania) si Veliko Tarnovo (Bulgaria), pe un traseu de aproximativ 380 de km (tur/retur).


Paul, Mugur, Yla, Marian, Gabi si Laurentiu vor pleca din Oltenita maine, 17.08.2012, si vor reveni peste trei zile.

Principalele obiective ale acestei actiuni sunt:

  • Promovarea unui stil de viata sanatos, nu doar a unui hobby;
  • Promovarea unui mijloc de transport alternativ celor poluante;
  • Promovarea sportului;
  • Promovarea unui mod alternativ de petrecere a timpului liber;
  • Schimb cultural.

 

Locatia aleasa pentru destinatie nu este intamplatoare. Veliko Tarnovo este locul unde incarcatura istorica si culturala reprezinta pentru vecinii de la sud de Dunare o mandrie nationala.

 

Oltenitenii vor descoperi la Veliko Tarnovo un oras cu peste 5000 de ani de istorie, palate, cetatea, case cu un stil arhitectonic unic, muzee, manastiri.

 

Asezarea a fost capitala Bulgariei medievale, a celui de-al doilea imperiu bulgar, si important centru artistic si cultural medieval european. Aici s-au dezvoltat Scoala de arhitectura Tarnovo si Scoala de pictura Tarnovo.

 

traseu

 

Actiunea celor sase tineri poate fi sprijinita prin donatii si sponsorizari.
Cont in lei: Asociatia Dunare.EDU
IBAN RO34RNCB0099111036770001, BCR – OLTENITA,
"Pentru Oltenita Velo Veliko"

Banii sunt necesari pentru cheltuielile minimale: hrana, cazare si elemente promotionale. In spiritul transparentei fondurilor, extrasele de cont cu veniturle obtinute din sposorizari vor fi postate pe  adresa: http://www.facebook.com/OltenitaVeloVeliko

Tot aici se vor regasi si cheltuielile efectuate. Sumele ramase vor fi puse la dispozitia dunare.edu.

Mult succes!

 

UPDATE / 19.00 / 

Erata, ca tot se poarta :)
"Am ramas 4 din 6, si plecarea va fi sambata, 18.08, cu intoarcere luni, 20.08."

 

 

Comunicat de prezentare:

 

Oltenita – Velo Veliko

 

Oltenita Velo Veliko este un proiect al grupului Masa Critica Oltenita. Mai exact 4 biciclisti ramasi, din motive obiective, din 6 cati am stabilit si pregatit tura initial.


Este o tura de 3 zile, 17-19 aug, Oltenita – Veliko Tarnovo, Bulgaria si intors, pe acelasi traseu ce insumeaza circa 400 km. Ideea a fost a lui Paul, unul din cei 6, si e mai veche. Ne-am mobilizat anul acesta si am hotarat sa concretizam, avand in vedere ca Paul vrea sa faca tot in perioada aceasta si o calatorie de cateva mii de km, si pentru o perioada nedeterminata, individual, in interes de 'viata normala'. ;))
Principalul mobil al turei este faptul ca ne place sa ne dam cu bicicleta. In principiu oriunde, oricand. Unii mergem si la birou cu bicicleta. Ne mai schimbam traseul din cauza cate unui dulau prea teritorial, dar probleme mai grave sunt starea proasta a drumurilor, autoturismele si aflarea lor in treaba.


Ne-am propus insa si o serie de obiective legate de aceasta tura cum ar fi:
PROMOVAREA UNUI STIL DE VIATA SANATOS, NU DOAR A UNUI HOBBY; PROMOVAREA UNUI MIJLOC DE TRANSPORT ALTERNATIV CELOR POLUANTE; PROMOVAREA SPORTULUI; PROMOVAREA UNUI MOD ALTERNATIV DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER; SCHIMB CULTURAL.


De ce am ales Veliko Tarnovo? Pentru ca e un loc deosebit, pentru ca ne-am gandit ca e o distanta abordabila, si pentru ca vrem sa inspiram si alti oameni sa faca ceva asemanator.


Avem si noi la randul nostru surse de inspiratie. Cea mai recenta si cu incarcatura profund motivationala s-a petrecut la sfarsitul lunii mai, cand Oltenita s-a aflat, din intamplare, in drumul lui Bjørn Heidenstrøm (http://www.facebook.com/heidenstrom), vikingul plecat pe Dunare in cucerirea Marii Negre. Un om special, cu povesti reale, deosebite scrise de el.
O prezentare mai haioasa, presarata cu truisme ici colo si poze, si chiar cu un fundal muzical antrenant, gasiti pe pagina evenimentului http://www.facebook.com/OltenitaVeloVeliko.


Am intins, timid, si o mana pentru a cere suport material, in schimbul prezentarii, prin locurile pe unde vom trece, a unei carti de vizita a celor care ne-au ajutat.
Pentru aceasta avem si un cont in lei:
Asociatia Dunare.EDU (http://danubeedu.org/ - asociatie de tineret, partener)
IBAN RO34RNCB0099111036770001, BCR – OLTENITA. 

 


Comentarii (1)

  • Crisss
    bravoooooo

500 caractere ramase

Cancel or